06-01-2022, 02:48 AM
No dobrze, nie takie mszczenie się miał na myśli, ale powinna była wiedzieć, że mścić się można na wiele różnych sposobów! Od małych złośliwości, jak ta teraz, po najbardziej krwawe rozwiązania. Ale zemsta była zemstą. I gdyby do czegokolwiek by to prowadziło, wyjaśniłby jej. Tylko, bądźmy szczerzy, do czego by mogło? Albo by ją zanudził, albo wpadliby na najbardziej bezsensowną dyskusję, jaką teraz mogli. Skinął więc głową. Tak było prościej.
Dalej jednak przekrzywił lekko głowę patrząc za nią.
- Ja zastanowię się, jak ty chociaż trochę przekonasz mnie do swojego pomysłu.
Naprawdę był skłonny jej pomóc, jeśli tylko sam pomysł nie byłby skrajnie głupi, albo w jakikolwiek sposób wbrew... Jemu. Niemniej nie miał jak i po co zmuszać jej do wygadania się. Poczeka. Może wróci...
- Tylko korytarzy - odparł z lekkim uśmiechem.
W końcu mogłoby zdarzyć mu się zostać tu za długo... Choćby do rana. A miał przed sobą być może bardzo ciekawą lekturę.
z/t
Dalej jednak przekrzywił lekko głowę patrząc za nią.
- Ja zastanowię się, jak ty chociaż trochę przekonasz mnie do swojego pomysłu.
Naprawdę był skłonny jej pomóc, jeśli tylko sam pomysł nie byłby skrajnie głupi, albo w jakikolwiek sposób wbrew... Jemu. Niemniej nie miał jak i po co zmuszać jej do wygadania się. Poczeka. Może wróci...
- Tylko korytarzy - odparł z lekkim uśmiechem.
W końcu mogłoby zdarzyć mu się zostać tu za długo... Choćby do rana. A miał przed sobą być może bardzo ciekawą lekturę.
z/t