30-01-2022, 04:16 PM
No tak, w sumie to było całkiem logiczne, żeby podręczniki miały znajdować się w dziale eliksirów. Chociaż kolejne przypuszczenia Saoirse brzmiało o wiele bardziej interesująco – możliwe, że te podręczniki były w sali eliksirów, ale żeby tam się dostać… Pracownia prawdopodobnie była zamknięta, a jeśli nie, mogły natknąć się na profesor, która potraktować by ich mogła… dość różnie. W każdym razie nie przypuszczała, aby miała okazać zrozumienie, ani tym bardziej, że pozwoli im zatrzymać fiolkę.
Jeśli mają tam pójść, to gdy będą pewne, że nikogo tam nie ma.
O ile Saoirse będzie w ogóle chciała z nią pójść. Póki co nawet nie zamierzała o to pytać.
Podążyła za Puchonką do odpowiedniego działu, marszcząc lekko brwi.
— Powinien być taki skorowidz… Ale przy okazji powinien być okrutnie gruby lub kilkutomowy. No wiem, czy nie utkniemy tu na… - zawsze… - długo, ale zobaczymy. Ty może poszukaj tych podręczników, ja poszukam tego skorowidzu – zarządziła, bo taki podział wydawał jej się i łatwiejszy, i szybszy do znalezienia.
Więc, zostawiwszy torbę przy najbliższym stoliku, wyjęła tylko różdżkę, gdyby miała sobie nieco oświetlić tytuły, i zaczęła przeszukiwać półki, szukając czegoś, co może pasować.
Jeśli mają tam pójść, to gdy będą pewne, że nikogo tam nie ma.
O ile Saoirse będzie w ogóle chciała z nią pójść. Póki co nawet nie zamierzała o to pytać.
Podążyła za Puchonką do odpowiedniego działu, marszcząc lekko brwi.
— Powinien być taki skorowidz… Ale przy okazji powinien być okrutnie gruby lub kilkutomowy. No wiem, czy nie utkniemy tu na… - zawsze… - długo, ale zobaczymy. Ty może poszukaj tych podręczników, ja poszukam tego skorowidzu – zarządziła, bo taki podział wydawał jej się i łatwiejszy, i szybszy do znalezienia.
Więc, zostawiwszy torbę przy najbliższym stoliku, wyjęła tylko różdżkę, gdyby miała sobie nieco oświetlić tytuły, i zaczęła przeszukiwać półki, szukając czegoś, co może pasować.
Somewhere over the rainbow, bluebirds fly
Birds fly over the rainbow, why then oh why can't I?
poszukiwania
Birds fly over the rainbow, why then oh why can't I?