Od 2010 roku Wendy wychowuje się w sierocińcu dla magicznych dzieci w Londynie. Nie jest to poszukiwanie konkretnej osoby, ale chciałam pozostawić ten post, który zawsze będzie aktualny na wypadek jakby ktoś chciał zrobić postać z podobną przeszłością.
Sieroty i dzieci wojny, łączmy się!
Rodzina ze strony ojca - nieaktualne
Ojciec Wendy jest czystokrwistym czarodziejem, który podobno, ale nie na pewno wspierał Czarnego Pana. On sam może być w Azkabanie, martwy, albo wręcz przeciwnie - dobrze sobie żyć. Z pewnością ma swoją rodzinę, ale coś koło roku 2004 wdał się w romans z wilą, którą porzucił przed narodzinami Wendy. Jeśli ktoś chce mieć takiego pięknego bękarta w swojej rodzinie to jestem otwarta na pomysły. Co więcej, owe przyszywane rodzeństwo/inne powinowatości nie muszą być nawet świadome łączących ich więzów krwi! (Choć jeśli wspomną w domu o 16 letniej pół-wili w Slytherinie to sprawa może się rypnąć.)
Były przyjaciel - nieaktualne
Przyszedł mi do głowy pomysł na relację z postacią męską z dowolnego domu, ale najlepiej tego samego roku. Otóż - Wendy jako półwila nie do końca panuje nad swoimi umiejętnościami. Wychowywała się w sierocińcu, gdzie karana była za nieświadome używanie mocy nie mając przy tym żadnego wsparcia. Na II/III roku zaprzyjaźniła się z kimś... albo jak teraz uważa, wydawało jej się, że się zaprzyjaźniła. A okazało się, że osoba ta była pod chwilowym wpływem uroku wili i w kluczowym momencie wyparła się jej. Dla Wendy był to ogromny zawód i prawdę mówiąc nie wykazała się wielkim zrozumieniem dla swojego przyjaciela. Do tej pory uważa, że chłopcy są niestali i niegodni zaufania bagatelizując przy tym wpływ wilowatości, a wszystko przez tę relację sprzed lat. Przy tym nie chcę absolutnie demonizować waszej postaci - wina leży w dużej części po stronie Wendy, która jest w tej kwestii nieustępliwa i pewnie nigdy nie pozwoliła waszej postaci wytłumaczyć swojej racji. Być może przyjaźń była obustronna? Być może dla waszej postaci było to młodzieńcze zauroczenie, które skończyło się złamanym sercem? Może wasza postać faktycznie zakpiła z Wendy, albo nawet uznała się za ofiarę jej manipulacji? A może to wszystko to tylko jedno wielkie nieporozumienie, a jej reakcja była przesadzona? Jedno jest pewne - choć Wendy udaje, że jej były przyjaciel nic dla niej nie znaczy to za każdym razem gdy go widzi obrzuca go nienawistnym i wyniosłym spojrzeniem zdradzonej kobiety. Oczywiście relacja ta byłaby rozwijana - tylko w jakim kierunku?
Ktoś, z kim Thomas się przyjaźnił czy spędzał więcej czasu przez ostatnie lata w szkole czy też poza. Charakter relacji w szczegółach jest do dogadania i nic zupełnie nie narzucam. Z tego, co od siebie mogę powiedzieć o Thomasie, jest bardzo ambitny, pogodny i głośny, lubi jak uwaga jest na nim. Poza tym nie lubi ironicznie opowiadać o swoim domu i rodzinie, woli raczej poruszać naukowe tematy, ploty między znajomymi czy każdy inny temat, dosłownie. Od tego roku z kolei wykształciła się w nim druga osobowość, która dopiero odnajduje się w szkolnej rzeczywistości i jest zupełnie inna niż Thomas, naturalnie. To, czy Twoja postać zauważy dziwną zmianę w chłopaku, zachodzącą w przypadkowych dniach i chwilach, już należy do Twojej decyzji, niczego nie narzucam, a i chętnie przyjmę wszelkie sugestie.
Rywale w nauce - aktualne
Ktoś, z kim może niekoniecznie się nie lubi, moga nawet się przyjaźnić, zupełnie nie mam nic przeciwko. Rzecz jedynie w codziennej rywalizacji na części zajęć, gdzie może motywowaliby siebie w ten sposób do nauki czy też ot chcieli sobie urozmaicić dzień. To nie musi być toksyczna realizacja, raz na wozie, raz pod wozem!
Cokolwiek really - aktualne
Masz jakiekolwiek pomysły dotyczące relacji z Thomasem lub z Tomem? (tak, jego osobowości mają inne imiona i mogą mieć zupełnie różne relacje! Jeśli interesuje cię tylko jedna z osobowości, też chętnie to przegadam ^^) Uderzaj do mnie na discordzie, nawet jak mnie nie ma to niedługo z pewnością będę.
Rue ma przyjaciela, Teddy Gilmore, którego nazywa swoimi oczami, jednak poza tym nie ma najlepszej przyjaciółki, z którą mogłaby poplotkować (a Rue uwielbia plotkować, bardzo), pośmiać się czy porobić durne rzeczy, jak to młode dziewczyny. Rue może i jest nieco ograniczona w tym, co może robić, a co nie, ale mimo to ma pełno entuzjazmu, chęci i pozytywnego myślenia. Poza tym bardzo dobrze tańczy, to jej pasja, a marzeniem jest praca jako medyk w szpitalu Św. Munga. Tak jakby ktoś wpadł na pomysł z tym związany, ogólnie zapraszam.
Złośnik? - aktualne
Jeśli masz postać złośliwą/wredną/o beznadziejnym poczuciu humoru, oraz potrzebujesz kogoś, na kogo chciałbyś przelać te emocje i czy to robić durne psikusy, beznadziejne żarty czy cokolwiek, dla mnie bomba, dramy są super, też chętnie wysłucham.
Wszystko inne - aktualne
Masz jakiś pomysł? Cokolwiek w zasadzie ci wpadło do głowy, nawet jeden wąteczek, mały taki? Pisz śmiało, ja chętnie wszystko dogadam, nie gryzę!
Poszukiwana osoba (najchętniej płci męskiej), która skradłaby serce Shannon. Niezbędnym jest, aby czymś jej imponowała – była błyskotliwym intelektualistą. Może być on ostatnim skurwielem zapatrzonym w siebie, a może być też otwartym na świat i przyjaznym misiem – chciałabym, żeby ta relacja okazała się rozwijająca dla nich obojga, a Shannon nieco złagodniała pod wpływem tego związku.
kompan do nauki
AKTUALNE
Poszukiwany znajomy lub przyjaciel (płci dowolnej), z którym Shannon lubiłaby się uczyć – ważne, żeby miał coś, co będzie jej imponowało, np. także będzie fascynował się historią magii, lub też inną dziedziną magii, w której Krukonka nie jest aż tak dobra i biegła – lub też będzie czarował lepiej niż ona.
fan
AKTUALNE
Poszukiwana osoba, która przeczytałaby podręczniki do historii magii autorstwa matki Shannon – Fallon o’Floinn, i teraz, gdy wyczuł, że jej córka jest w Hogwarcie, okazywał jej żywe zainteresowanie (i przy okazji starał się zdobyć autograf kobiety).
bet?
AKTUALNE
Jako że Shannon ma wizerunek wycofanej i mającej wszystko w poważaniu, poszukiwany żartowniś, który założył się kiedyś z kolegą, że uda mu się z nią umówić. Powodzenie tego zakładu do dogadania.
korki
ZAWSZE AKTUALNE
Jeśli Twoja postać jest słaba z historii magii, a musi zdać egzamin lub napisać pracę domową – zapraszamy na korepetycje do Shannon.
head-hunter
AKTUALNE
Poszukiwana osoba, która kiedyś przeczytała kawałek opowiadania Shannon – lub znalazła zagubioną kartkę z jej notatnika – i od tamtej pory chce przeczytać więcej, a przy tym usiłuje namówić ją, żeby podzieliła się tym z uczniami lub nawet światem w postaci publikacji. Przy okazji byłaby jedną osobą, która znałaby sekret dziewczyny na temat tworzenia tychże powieści.
Częściowo przez swój osobliwy dar, a częściowo dlatego, że specjalnie odpychała od siebie ludzi, Heidi przez wszystkie lata edukacji była samotniczką pozbawioną przyjaciół. Poszukujemy kogoś, kogo nie obchodziłby dziwny mrok wokół niej i chętnie wniósłby odrobinę światła w postaci rozkwitającej (nareszcie) przyjaźni. Poszukujemy kogoś upartego, zdeterminowanego, a przy tym kogoś, kto nie będzie przejmował się osobliwym charakterem oraz dość mrocznym talentem Heidi!
bo ten... no...
AKTUALNE
Heidi wchodzi w wiek, w którym zaczyna interesować się chłopcami. Poszukiwany kandydat, który stałby się jej pierwszą miłością. Nie musi być to miłość odwzajemniona, ani tym bardziej długotrwała, może być też dużo starszy od dziewczyny, ale jak to mawiają – pierwsze koty za płoty!
gossip girl/boy
AKTUALNE
Nie jest ciężko się jej przestraszyć, tym bardziej, że sama często ten strach w innych pielęgnowała. Toteż poszukiwany prześladowca, a przynajmniej ktoś, kto by próbował ją prześladować, oraz osoba, która by się jej bała – przy czym może rozpuszczać też po Hogwarcie ploteczki na jej temat, jakoby miała być czarnoksiężnikiem, sama bywa w Komnacie Tajemnic i jest drugim Riddlem, który będzie zabijał szlamy. Co tylko wyobraźnia przyniesie!